Кальян - це популярний пристрій для куріння, в ньому використовується спеціальний тютюн. Тютюновий дим очищається і зволожується, завдяки воді в колбі, що робить процес куріння більш приємним і менш шкідливим ніж куріння сигарет. Батьківщиною такого способу куріння вважається Індія, де кальян є частиною повсякденного життя.
Зараз існує велика різноманітність тютюну з різними смаками і ароматами. Кальян є поширеним атрибутом для посиденьок в кафе з друзями, веселих вечірок, або розслаблення наодинці зі своїми думками.
Він складається з:
- Чаша для тютюну;
- Блюдце для вугілля;
- Шахта;
- Колба для рідини;
- Шланг.
Кальяни можна подивитися тут!
Як приготувати самостійно кальян?
Приготування:
- Наповніть колбу водою, щоб трубка в кінці шахти була занурена в воду на 1-2 см.
- Зберіть пристрій і перевірте його на герметичність, втягнувши повітря через мундштук, при цьому закривши рукою чашу для тютюну.
- Візьмете трохи тютюну, в частіше він повинен міститися вільно і до країв має залишатися ще пару міліметрів. Спочатку викладаємо тютюн на серветку і прибираємо гілочки з нього, як правило вони надають гіркий смак. Якщо тютюн великий, то трохи подрібніть його.
- Загорніть очищений подрібнений тютюн в серветку, щоб вона ввібрала зайву вологу.
- Далі складіть тютюн в чашу, але не утрамбуйте його, щоб легше курився. По центру тютюну зробіть отвір.
- Складіть фольгу в два шари і щільно оберніть їй чашу, матовою стороною всередину. Фольга повинна бути приблизно на 5 см більше діаметру чаші.
- На фользі необхідно зробити велику кількість маленьких дірочок, це краще робити зубочисткою, або голкою.
- Зробіть з фольги кільце і покладіть на чашу, зверху ще раз оберніть конструкцію новим шаром фольги і виконайте в ній отвори по центру кільця.
- Ще необхідно зробити бортик з фольги навколо чаші, щоб краще утримувалося тепло. Завертайте глянсовою стороною всередину.
- Розігрійте вугілля на плиті до почервоніння, краще використовувати деревне або кокосове.
- Покладіть вугілля на чашу і датйте йому пару хвилин для розігріву конструкції, далі можна зрушити вугілля на край і розкурювати кальян.
- Не забувайте вчасно міняти вугілля!
На чому можна робити кальян?
Зазвичай він готується на воді, в неї можна додати лід, щоб отримати охолоджений дим в спекотну погоду.
Кілька поширених рідин для кальяну:
- Молоко - додає м'якість смаку і густоту диму. Необхідно розбавити водою в пропорції 1 до 2, щоб молоко не пінилося.
- Вино - розбавляєте водою в пропорції 1: 1.
- Сік - обирайте смак, як і у тютюну. Кальян на соку відрізняється більш насиченим смаком. Якщо сік густий, то розбавте його водою в пропорції 1: 1.
Рекомендовані мікси тютюну з пропорціями змішування:
- Лимонний + Ванільний, 1 до 1
- Лимонний + М'ятний, 2 до 1
- Асорті фруктів + Яблучний, 2 до 1
- Виноградний + Банановий, 1 до 1
- Вишневий + М'ятний, 3 до 1
- Манговий + Вишневий, 2 до 1
- Яблучний + Апельсиновий, 3 до 1
- Капучино + Ванільний, 1 до 1
- Манговий + Кавуновий, 2 до 1
- Персиковий + Апельсиновий, 4 до 2
- Яблучний + Вишневий, 1 до 1
- Вишневий + Ванільний, 4 до 1
- Динний + М'ятний, 2 до 1
А більше кальянів тут!