Кальян - це популярний пристрій для куріння, в ньому використовується спеціальний тютюн. Тютюновий дим очищається і зволожується, завдяки воді в колбі, що робить процес куріння більш приємним і менш шкідливим ніж куріння сигарет. Батьківщиною такого способу куріння вважається Індія, де кальян є частиною повсякденного життя.

Зараз існує велика різноманітність тютюну з різними смаками і ароматами. Кальян є поширеним атрибутом для посиденьок в кафе з друзями, веселих вечірок, або розслаблення наодинці зі своїми думками.

з чого складається кальянВін складається з:

  • Чаша для тютюну;
  • Блюдце для вугілля;
  • Шахта;
  • Колба для рідини;
  • Шланг.

Кальяни можна подивитися тут!

Як приготувати самостійно кальян?

Приготування:

  • Наповніть колбу водою, щоб трубка в кінці шахти була занурена в воду на 1-2 см.
  • Зберіть пристрій і перевірте його на герметичність, втягнувши повітря через мундштук, при цьому закривши рукою чашу для тютюну.
  • Візьмете трохи тютюну, в частіше він повинен міститися вільно і до країв має залишатися ще пару міліметрів. Спочатку викладаємо тютюн на серветку і прибираємо гілочки з нього, як правило вони надають гіркий смак. Якщо тютюн великий, то трохи подрібніть його.
  • Загорніть очищений подрібнений тютюн в серветку, щоб вона ввібрала зайву вологу.
  • Далі складіть тютюн в чашу, але не утрамбуйте його, щоб легше курився. По центру тютюну зробіть отвір.
  • Складіть фольгу в два шари і щільно оберніть їй чашу, матовою стороною всередину. Фольга повинна бути приблизно на 5 см більше діаметру чаші.
  • На фользі необхідно зробити велику кількість маленьких дірочок, це краще робити зубочисткою, або голкою.
  • Зробіть з фольги кільце і покладіть на чашу, зверху ще раз оберніть конструкцію новим шаром фольги і виконайте в ній отвори по центру кільця.

як правильно робити кальян

  • Ще необхідно зробити бортик з фольги навколо чаші, щоб краще утримувалося тепло. Завертайте глянсовою стороною всередину.

робимо бортик

  • Розігрійте вугілля на плиті до почервоніння, краще використовувати деревне або кокосове.
  • Покладіть вугілля на чашу і датйте йому пару хвилин для розігріву конструкції, далі можна зрушити вугілля на край і розкурювати кальян.
  • Не забувайте вчасно міняти вугілля!

На чому можна робити кальян?

Зазвичай він готується на воді, в неї можна додати лід, щоб отримати охолоджений дим в спекотну погоду.

Кілька поширених рідин для кальяну:

  • Молоко - додає м'якість смаку і густоту диму. Необхідно розбавити водою в пропорції 1 до 2, щоб молоко не пінилося.
  • Вино - розбавляєте водою в пропорції 1: 1.
  • Сік - обирайте смак, як і у тютюну. Кальян на соку відрізняється більш насиченим смаком. Якщо сік густий, то розбавте його водою в пропорції 1: 1.

кальянРекомендовані мікси тютюну з пропорціями змішування:

  • Лимонний + Ванільний, 1 до 1
  • Лимонний + М'ятний, 2 до 1
  • Асорті фруктів + ​​Яблучний, 2 до 1
  • Виноградний + Банановий, 1 до 1
  • Вишневий + М'ятний, 3 до 1
  • Манговий + Вишневий, 2 до 1
  • Яблучний + Апельсиновий, 3 до 1
  • Капучино + Ванільний, 1 до 1
  • Манговий + Кавуновий, 2 до 1
  • Персиковий + Апельсиновий, 4 до 2
  • Яблучний + Вишневий, 1 до 1
  • Вишневий + Ванільний, 4 до 1
  • Динний + М'ятний, 2 до 1

А більше кальянів тут!

кальяни