Правила етикету - основа нашої поведінки, їх знання дозволяють нам відчувати себе спокійно і впевнено в будь-якій обстановці. Сьогодні ми згадаємо основні правила поведінки за столом. Розглянемо кілька ідей для оформлення святкового столу, щоб все виглядало естетично, красиво і стильно. Адже так приємно створити прекрасну атмосферу сімейного свята, зустріч з друзями за красиво накритим столом і обмінюватися приємними враженнями.

Купити все для сервірування столу оптом можна тут!

 

Столовий етикет

Дотримуючись основних правил поведінки Ви зможете відчувати себе на будь-якій зустрічі невимушено. Адже якщо Ваша бізнес зустріч або перше побачення проходить в кафе або ресторані, а Ви не знаєте, як правильно користуватися тим чи іншим приладом, або кому належить першим приступати до їжі, то враження про Вас складеться не найприємніше.

Давайте разом повторимо основні моменти, щоб завжди і всюди бути на висоті.

Розміщення за столом відбувається згідно з картками з ім'ям гостей. Якщо таких немає або Вас всього двоє, то сам господар вкаже місце, яке він вибрав Вам. Приступати до трапези слід тільки після того, як всі гості сіли за стіл і подано страву. Якщо господар пропонує Вам приступити до трапези, тоді Ви можете не чекати інших учасників.

 

правила сервірування столу

Основні правила

На стіл слід покласти красиві тканинні серветки.

Її слід одним рухом розташувати на колінах. Коли Вам потрібно буде відлучитися від столу, Ви можете просто вибачитися і, склавши серветку забрудненими місцями всередину, відкласти її зліва від тарілки.

Якщо серветка була просунута в кільце, то Ви його знімаєте і кладете зліва від тарілки, зверху.

Лікті не ставимо на стіл ні за яких обставин. Якщо Ви ще чекаєте гостей, то просто складіть руки на колінах.

 

Приступаючи до їжі не розводьте лікті в сторони. Прилади тримають трохи вище п'яти сантиметрів від тарілки, паралельно один одному. Якщо Ви робите перерву в їжі, то перехрещуються ніж і виделку і залишаєте в тарілці. А коли закінчили є, то кладете їх паралельно. Ложку залишаєте в суповий тарілці, а якщо вона була на плоскій тарілочці, то відкладаєте в неї.

За їжею прийнято вести неквапливу і спокійну бесіду. Правила світської бесіди наказують не говорити про політику, гроші, хворобах і особисте життя.

етикет

У ресторані головна роль відводиться чоловікам! Вони допомагають своїй супутниці роздягнутися, відносять речі в гардероб, відсувають стілець. Жінка обирає першої, а замовлення офіціантові робить чоловік. Саме чоловік доглядає за жінкою, підливає їй напої і допомагає накладати страви.

Якщо Ви їсте у великій компанії, то чоловік доглядає за дамами, які перебувають праворуч від нього. Він розважає їх розмовою і допомагає передавати блюда.

Ви звичайно пам'ятаєте, як правильно брати блюдо. Тільки те, що знаходяться поруч з Вами, Ви самі накладаєте собі. Ті страви, які розташовані далі - Ви просите передати сусіда. Не варто простягати йому свою тарілку. Правильним вважається попросити передати і накладаєте тільки тоді, коли блюдо в Ваших руках. Можна поставити поруч з собою якщо воно важке.

Гарні манери - приємне доповнення до образу вихованої людини. Це підвищує Ваші шанси сподобається оточуючим. Не забувайте заробляти бали, особливо якщо люди, з якими Ви прийшли, по-справжньому дороги Вам.

 

сімейна вечеря

Краса у всьому і завжди!

Навіть якщо Ви збираєтеся на дачі або на пікніку - не забувайте про красу столу. Наш одноразовий посуд допоможе створити святковий настрій і головне, він не вимагає витрат на миття.

Просто чудова заміна склу та пластику. Яскраві малюнки, зображення героїв мультфільмів або з нейтральним малюнком - їх так багато, що Ви знайдете кілька варіантів для себе і дітей. Картонні стаканчики і тарілки стануть знахідкою для поїздок, пікніків і подорожей.

Купити одноразовий посуд оптом можна тут!

 


Як накрити стіл для сімейної вечері, дня народження або романтичної зустрічі? 

Як зробити його привабливим і естетичним? Якими прийомами скористатися, щоб він ефектно виглядав і це було найменш затратно. Про це піде мова в цій частині статті.

 

красива сервіровкаКрасива сервіровка - важлива деталь

1. Визначте стиль і колір, загальний напрямок. Дуже красиво виглядають сервіровки, пов'язані з часом року. До них легко підібрати аксесуари. Повторюючи колірну гамму природних фарб Ви здійсните цю ідею за допомогою натуральних компонентів.

 

Наприклад, зараз, восени можна використовувати красиві різнокольорові листя, жолуді, айстри, хризантеми. Свічки для столу теж обирайте жовті, червоні, темно-зелені.

 

2. Скатертина і серветки, а також посуд повинні гармоніювати між собою. Все повинно поєднуватися і виглядати стильно, бути єдиним ансамблем, частиною загальної ідеї!

3. Прикрашати можна свічками, квітами, композиціями з сухих або штучних квітів, мішурою, дощиком, виробами з паперу тишью, гілочками спецій, декоративними стрічками, фігурками, намистинками, ялиновими і сосновими шишками. Підійде і випічка у вигляді листя, горіхів, шишок.

4. Солодкий стіл прийнято прикрашати кольоровим драже в скляних прозорих склянках і вазочках, маленьким фігурним печивом і цукерками на паличках, мафінами з яскравою присипкою. На скатертини можна розсипати конфетті або дрібні цукерки, намистинки або пелюстки троянд.

5. Дуже важливий і вкрай необхідний аксесуар - серветка. Бажано з натуральної тканини, вони повинні гармоніювати з посудом, можна перев'язати стрічками або одягнути на них красиві кільця. А за допомогою паперових серветок можна створити масу цікавих елементів дизайну столу.

6. Для хліба і зелені можна використовувати кошики, вистелені серветками. Салати краще подавати в скляному посуді. Келихи повинні бути підібрані до тих напоїв, які будуть подаватися, їх ставлять справа вгорі. Не більше 4 елементи. Ближче до тарілки знаходиться найнижчий, далі все вище і вище.

7. Спеції, оливкова олія, оцет, сільничка обов'язково стоять на столі. А бажано кілька наборів, якщо гостей багато. Їх теж можна підібрати відповідними за кольором єдиного стилю, прикрасити стрічками або намистинками.

8. Квіти - ідеальна прикраса столу. Головне правило - вони не повинні мати сильного запаху, щоб не перебивати аромат страви.

9. Ретельно обирайте чай і каву, які подасте в кінці. Не варто пропонувати гостям чаї в пакетиках. Подбайте про те, щоб у Вас були чайний та кавовий сервіз. Не варто засмучувати гостей різномастними півлітровими кружками, навіть якщо це Ваш улюблений розмір.

10. У холодну пору року можна запропонувати гостям глінтвейн, грог або пунш. Їх легко приготувати і дуже просто прикрасити спеціями і фруктами.

До приходу гостей на столі вже повинні бути:

  • Стіл, накритий скатертиною і прикрашений.
  • Розставлені тарілки і прилади, спеції.
  • Холодні закуски: канапе, бутерброди, нарізка.

Пам'ятайте, що за столом можна вирішити всі конфлікти, зізнатися в любові, забути всі образи і помиритися, домовитися про вигідні угоди і написати бестселер або унікальну комп'ютерну програму.

Стіл - те місце, де можливо практично все. Не полінуйтеся і приділіть його сервіровці належну увагу. Він допоможе Вам досягти бажаного результату.

Ми бажаємо Вам успіху у всіх справах!

Ваш PartyStuff!